Product information "Apple pectin 2:1"
Pektin kann verwendet werden, um Gelees, Marmeladen und Konfitüren herzustellen. Es bewirkt, dass die Fruchtmasse geliert und eine geschmeidige, streichfeste Konsistenz bekommt.
Niederverestertes Pektin (Veresterungsgrad 36-44 %), standardisiert mit Saccharose auf festgelegten rheologischen Eigenschaften. Pektin besteht aus partiellen Methylestern der Polygalakturonsäure und deren Natrium-, Kalium-, Calcium- und Ammoniumsalzen, nicht amidiert. Dieses Pektin wird aus Äpfeln und ggf. Zitrusfrüchten hergestellt.
Dieses Pektin darf gemäß Anhang V Teil A der Verordnung (EU) 2021/1165 für die Herstellung ökologischer/biologischer Produkte verwendet werden.
Preparation
Gelling agent for fruit spreads 2:1
27-30 g pectin (depending on type of fruit)
2000 g fruits
1000 g sucrose (granulated sugar)
lemon juice if necessary
Mix the pectin with a part of the sugar and then add to the the cold fruits and mix well. Boil out the fruits, add the remaining sugar bit by bit and boil for approx. 3 min, stir well.
Ingredients
gelling agent: pectin, saccharose
Nutritional Information and Product Details
Calories [kj]
975 kj
Calories [kcal]
233 kj
Fat
1 g
Of Which Saturated Fatty Acids
1 g
Carbohydrates
20 g
Of Which Sugar
20 g
Fiber
70 g
Protein
1 g
Salt
2.5 g
Product Number:
20347
Weight:
1 kg
Best Before:
20 Sept 2026
Nutritional values
Unprepared per 100 g
Calorific value kj | 975 kj |
Calorific value kcal | 233 kcal |
Fat | 1 g |
Of which saturated fatty acids | 1 g |
Carbohydrates | 20 g |
Of which sugar | 20 g |
Fibers | 70 g |
Protein | 1 g |
Salt | 2.5 g |
Allergens
Gluten-containing cereal | No |
Chicken egg | No |
Peanuts | No |
Milk | No |
Celery | No |
Sesame seeds | No |
Lupines | No |
Crustaceans | No |
Fish | No |
Soy | No |
Nuts | No |
Mustard | No |
Sulfur dioxide and sulphite | No |
Molluscs | No |
Cashews | No |
Spelt | No |
Barley | No |
Oat | No |
Hybrid Strains | No |
Kamut | No |
Macadamia | No |
Almonds | No |
Brazil Nuts | No |
Pecans | No |
Pistachios | No |
Rye | No |
Hazelnuts | No |
Sesame | No |
Walnuts | No |
Wheat | No |